tips-motorrijder

Betrouwbaarheid en deskundigheid bij letselschade

Meer malafide letselspecialisten, branche wil er een beschermd beroep van maken.” Dit berichtte de NOS afgelopen maandag 8 april. Uit het bericht blijkt dat de afgelopen vijf jaar steeds meer onbetrouwbare en ondeskundige bedrijven hulp bij letselschade zijn gaan aanbieden (https://nos.nl/artikel/2515966).

Een verkeers- of arbeidsongeval is een ingrijpende gebeurtenis die het leven van een slachtoffer ernstig kan veranderen. Als slachtoffer is het belangrijk om hierin te worden bijgestaan door een betrouwbaar en deskundig letselschadebureau. Alleen uit een onderzoek van de Letselschaderaad blijkt dat er de afgelopen vijf jaar een toename is geweest van het aantal bedrijven dat hulp biedt bij letselschade, waarvan velen als onbetrouwbaar en ondeskundig worden beschouwd.

Advocaten en letselspecialisten met een keurmerk roepen op om van letselschadespecialist een beschermd beroep te maken. Wanneer een beroep beschermd is, houdt dit in dat er aan bepaalde eisen voldaan moet worden om het werk uit te voeren. Op dit moment mag dus iedereen een letselschadebureau starten, ook zonder opleidingen.

Hoe weet je of een letselschadebureau betrouwbaar is?

Hoe kan je als slachtoffer weten welke letselschadebureau betrouwbaar en deskundig is? Het is belangrijk om te kijken of een letselschadebureau een keurmerk heeft. Het Nationaal Keurmerk Letselschade is het kwaliteitskeurmerk. Het wordt toegekend aan dienstverleners die betrokken zijn bij de behandeling van letselschadegevallen in Nederland. Het Nationaal Keurmerk Letselschade dient als een onafhankelijk kwaliteitsstelsel voor professionele dienstverleners binnen de letselschadebranche.

Het keurmerk heeft een register. Daarin staan advocaten, belangenbehartigers, arbeidsdeskundigen en andere organisaties die voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen van de branche.  Om in aanmerking te komen voor het Nationaal Keurmerk Letselschade moet je als bedrijf aan bepaalde eisen voldoen, waaronder onafhankelijkheid, deskundigheid, transparantie en communicatie.

Dammers en Verlaan Letselschade is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade 
Vanaf 2022 zijn wij aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarnaast staat Dammers en Verlaan Letselschade ingeschreven in het Register-Expert Personenschade van het Nederlandse Instituut van Register Experts (NIVRE). Als je hier ingeschreven staat voldoe je aan verschillende opleidings- en kwaliteitseisen. Dammers en Verlaan Letselschade is ook lid van het Nederland Instituut van Schaderegelaars (NIS).

Als je letselschade hebt opgelopen is het belangrijk om bijgestaan te worden door een betrouwbaar en deskundig letselschadebureau. Daarom is het raadzaam om te controleren of een letselschadebureau beschikt over een keurmerk.