Smartengeld na ongeval

smartengeld-na-ongeval

Smartengeld is de vergoeding voor immateriële schade als gevolg van een ongeluk of ongeval. In tegenstelling tot materiële schade is het bij immateriële schade een heel stuk moeilijker om de schade in euro’s uit te drukken. Deze vorm van letselschadevergoeding noemen we smartengeld.

Bij immateriële schade kun je denken aan pijn, stress, verdriet en verminderde levensvreugde. Dit kan het gevolg zijn van een arbeidsongeval of een ongeluk in het verkeer. Ben jij het slachtoffer van een ongeval en heeft de tegenpartij als gevolg daarvan immateriële schade veroorzaakt? Dan kun je bij diegene het smartengeld claimen.

De hoogte van smartengeld na een ongeluk

Wil je graag een inschatting van de hoogte van het smartengeld waar je recht op hebt? Hoeveel smartengeld je ontvangt na een ongeval is afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo is de ernst van het letsel van invloed op de hoogte van het smartengeld en ook de mate waarin je hersteld bent en hoelang dat heeft geduurd. Maar daarnaast spelen er natuurlijk nog tal van andere factoren mee die bepalend zijn voor de hoogte van het smartengeld.

Om je een zo goed mogelijke inschatting te kunnen geven van de mogelijke hoogte het smartengeld waar je recht op hebt, is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie te verzamelen over jouw zaak. Elk detail is belangrijk en kan bepalend zijn voor de uiteindelijke hoogte van jouw smartengeldvergoeding na een ongeval.

Smartengeld na ongeluk berekenen?

Op basis van jouw gegevens kunnen we een berekening maken van de hoogte van het smartengeld. Eén van de belangrijkste aspecten die meespeelt is de ernst van het letsel als gevolg van het ongeluk. Je kan dan denken aan geleden pijn, de duur van medische behandelingen en eventueel blijvende klachten voor de rest van je leven waardoor je je werk niet meer kan doen. Maar ook bij tijdelijke klachten en een volledig herstel heb je recht op smartengeld.

Ook psychisch letsel speelt een rol bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld. Als gevolg van een ongeluk kan je veel stress, verdriet of angst ervaren. Durf je bijvoorbeeld als gevolg van het ongeval zelf niet meer achter het stuur te zitten? Of heb je nachtmerries waarin je het ongeval steeds weer opnieuw beleeft? Dan speelt dit ook mee in de berekening voor de hoogte van het smartengeld na het ongeluk.

hoeveel-smartengeld-na-ongeval
smartengeld-na-aanrijding

Hoeveel smartengeld na ongeval?

Iedere letselschade zaak is uniek. En daarom geven wij vooraf geen garanties af over de hoogte van het smartengeld waar je wellicht recht op kan hebben. Er worden in Nederland verschillende letselschade bedragen uitgekeerd. Van lagere bedragen tot smartengeldvergoedingen van meer dan € 200.000,-. Waar jij in jouw situatie precies recht op hebt, rekenen wij graag voor je uit. Maar hiervoor hebben wij wel inzicht nodig in jouw specifieke zaak en alle bijbehorende informatie zoals de gemaakte kosten, de ernst van het ongeval, jouw persoonlijke omstandigheden en andere aanverwante informatie.

Wij claimen jouw smartengeld!

Om jouw vergoeding in de vorm van smartengeld zo snel mogelijk te claimen, raden wij aan om dit uit te besteden aan één van onze juristen. Naast snelheid, ben je bij ons ook verzekerd van deskundigheid, heldere communicatie en een zo hoog mogelijke vergoeding, passend bij jouw situatie.

Wij zijn gespecialiseerd in het claimen van smartengeld na een ongeluk en kunnen je daarom als geen ander adviseren en informeren. Jouw gezondheid staat bij ons voorop. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij al je energie stopt in het herstel. De juristen van Dammers en Verlaan letselschade zorgen er voor dat jouw belangen optimaal worden behartigd op het gebied van het smartengeld.

Raadpleeg onze ervaren letselschade juristen

De juristen van Dammers en Verlaan letselschade hebben jarenlange ervaring op het gebied van smartengeld oftewel immateriële schade. Wij weten precies welke stappen er doorlopen moeten worden om een schadevergoeding na ongeval te claimen.

Wil jij graag onze hulp inschakelen? Of heb je een specifieke vraag over letselschade als gevolg van een ongeval of over smartengeld in het algemeen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken graag met je mee zodat we je kunnen voorzien van de juiste informatie en advies op maat.

Neem contact met ons op

Onze juristen zijn telefonisch te bereiken via (013) 303 90 10. Daarnaast is het ook mogelijk om het contactformulier op onze website in te vullen. Als slachtoffer van een ongeval wil je graag weten waar je aan toe bent en daarom streven wij altijd naar snelle en heldere communicatie, zodat jij verder kunt. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk bij je terug te komen met een passend antwoord.