Letselschade claimen

letselschade-claimen

Ben je gewond geraakt door toedoen van iemand anders? Dan heb je wellicht recht op een letselschadevergoeding. Het claimen van letselschade is vaak een lang en ingewikkeld proces. Soms duurt het jaren voordat je een schadevergoeding krijgt. Hoe zorg je ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt? Dat je er zelf geen jaren stress van krijgt, maar wel de letselschade kunt claimen. De letselschade juristen van Dammers en Verlaan letselschade helpen je hier graag bij. Jouw zaak is bij ons in goede handen.

Bij letselschade komt er vaak veel op je af. Je eerste zorg is je herstel. Maar, ondertussen maak je misschien extra (zorg)kosten of loop je inkomsten mis. Je wilt graag goed geholpen worden en je leven zo snel mogelijk weer oppakken. Het is daarbij van belang dat alles goed geregeld wordt. Om ervoor te zorgen dat jouw belangen voorop staan en het claimen van letselschade voorspoedig gaat, is het belangrijk om hierbij deskundige hulp in te schakelen.

Met deskundig advies en een persoonlijke aanpak zorgen de juristen van Dammers en Verlaan letselschade er samen met jou voor dat jij krijgt wat je nodig hebt. Met onze ervaring en kennis kunnen wij jou echt helpen. Wij nemen alle zorg graag voor je uit handen. Wij claimen letselschade terwijl jij aan jouw herstel werkt.

Wat is letselschade?

Heb jij letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Dan spreek je van letselschade en heb je de mogelijkheid om een schadevergoeding te claimen. De schade kan bestaan uit materiële- en immateriële schade. Materiële schade is schade die je direct voelt in je portemonnee, zoals kosten voor het repareren van de auto of het eigen risico van je zorgverzekering.

Daarnaast heb je immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is een vergoeding voor ‘emotionele’ schade, voor de geleden pijn, gederfde levensvreugde, hinder en ongemak. Voor beide soorten schade kun je een schadevergoeding claimen.

Waar jij recht op hebt en welke letselschade jij kunt claimen, hangt af van jouw zaak en de letselschade die je opgelopen hebt. Wil je zeker weten dan je krijgt waar je recht op hebt? Dan is het verstandig om juridische hulp in te schakelen, zoals de juristen van Dammers en Verlaan letselschade. Een belangenbehartiger van Dammers en Verlaan letselschade staat jou graag bij tijdens het claimen van de letselschade. Met deskundig advies helpen wij jou bij je letselschadezaak en claim.

claimen-letselschade

Letselschade, wat nu?

Wanneer je te maken krijgt met letselschade is het van belang dat we een aantal stappen doorlopen om de kans op een rechtvaardige schadevergoeding te vergroten. Uiteraard helpen wij je bij elke stap en nemen we je al het werk uit handen om je letselschade te claimen.

Het verzamelen van bewijsmateriaal

We beginnen met het verzamelen van bewijsmateriaal van het ongeval. Met voldoende bewijsmateriaal is het mogelijk om de tegenpartij met succes aansprakelijk te stellen. Denk hierbij aan getuigenverklaringen, medische gegevens en het proces-verbaal.

Hiervoor hebben wij uiteraard jouw hulp nodig, dus maak overal foto’s van en bewaar alle eventuele correspondentie die je verstuurd en/of ontvangen hebt. Het is ook belangrijk dat je medische hulp hebt ingeschakeld. Als je niet direct na het ongeval door een arts gezien bent, bezoek dan alsnog zo snel mogelijk een medisch specialist of huisarts.

De tegenpartij aansprakelijk stellen

Na het verzamelen van voldoende bewijsmateriaal gaan we bekijken of je een zaak hebt en welke letselschade we kunnen claimen. Heb je een zaak? Dan gaan we de tegenpartij aansprakelijk stellen. Wij doen dit altijd schriftelijk, zodat alle gegevens goed worden vastgelegd.

Dossier opbouwen en bijhouden

Een dossier opbouwen en goed bijhouden is een must als je letselschade wilt claimen. Houd daarom goed de kosten bij die je hebt gemaakt. Denk hierbij aan je salaris die niet helemaal wordt doorbetaald bij ziekte, omdat je door het letsel (tijdelijk) niet kunt werken. Denk ook aan kosten van medische behandelingen of kosten voor huishoudelijke hulp of een tuinman.

Deze schadeposten noemen we materiële schade. We vragen hiervoor voorschotten aan de aansprakelijke verzekeraar. Een letselschade claim bestaat vaak uit materiële schade aangevuld met smartengeld. Dit is een vergoeding voor leed en pijn. Ook toekomstige schade wordt meegenomen in de schadeclaim, doordat je bijvoorbeeld minder kunt werken door het opgelopen letsel. We zullen je altijd helpen bij het inzichtelijk maken en behouden van je gegevens. Uiteraard houden we dit netjes voor je bij in jouw eigen dossier.

Wachten op een reactie van de tegenpartij

Aansprakelijk stellen en letselschade claimen betekent wachten. De tegenpartij moet immers ook de tijd krijgen om jouw zaak goed te bekijken en inhoudelijk te reageren. Als de tegenpartij een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan handelt de verzekering de letselschade claim af.

Na het erkennen van je letselschade claim door de verzekeraar brengen we samen de schade in kaart en volgen we jouw herstel. Nadat je hersteld bent of verder herstel niet meer mogelijk is kunnen we jouw letselschade definitief in kaart gaan brengen.

Een voorschot bij letselschade

Als je herstel langer duurt wil je natuurlijk niet in de financiële problemen komen. In die situaties vragen we een voorschot. Daarmee kun je de kosten die je hebt betalen. Je kunt in aanmerking komen voor een voorschot nadat de aansprakelijkheid door de tegenpartij of de verzekeraar is erkend. Je kunt alleen een voorschot krijgen voor kosten die je binnen een korte tijd maakt. Het gaat er daarbij vooral om dat je niet in de financiële problemen komt door de letselschade.

Na het berekenen van de uiteindelijke schadevergoeding worden de voorschotten in mindering gebracht bij het claimen van de letselschadevergoeding. Uiteraard houden de juristen van Dammers en Verlaan letselschade nauwlettend in de gaten of alles goed verloopt en of de berekeningen kloppen. Jij hoeft je hierover dus geen zorgen te maken.

Alle schadeposten in kaart

Bij het claimen van een schadevergoeding moeten alle schadeposten inzichtelijk gemaakt worden. Je kunt hierbij denken aan materiële schade zoals medische kosten en immateriële schade, bekend als smartengeld.

De hoogte van een letselschade claim verschilt per zaak en per situatie. Hoe hoog de schadevergoeding precies gaat zijn kan niet van tevoren worden vastgesteld. Elke letselschadezaak is uniek en het vaststellen en letselschade claimen hangt af van veel verschillende factoren.

Wil je zeker weten dat jouw belangen goed behartigd worden en je geen stappen vergeet? Het is altijd raadzaam om een deskundige belangenbehartiger in te schakelen. Wij geven je advies over de (juridische) mogelijkheden en onderhouden contact met de aansprakelijke partij.

Het kan zijn dat de schade groter is dan je eerst dacht of dat er een discussie ontstaat met de verzekeraar. Wij bijten ons vast in in jouw zaak en zullen je over alle lopende onderdelen binnen de claim adviseren. Het is jouw letselschadezaak en je eigen persoonlijke situatie, daar helpen we je graag bij.

Laat je bijstaan door de juristen van Dammers en Verlaan letselschade

Wij vinden het belangrijk dat jij krijgt waar je recht op hebt. Elke zaak is anders en verdient de aandacht die het nodig heeft. Met korte lijnen, heldere communicatie en een persoonlijke werkwijze hebben wij de ervaring en kennis in huis om jou echt te helpen.

Laat ons jouw letselschade claimen. Samen zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk je leven weer kunt oppakken. Onze hulp kost jou helemaal niets. Wil je graag dat wij jou helpen met jouw letselschade claim? Neem contact met ons op, of je nu net jouw schade hebt opgelopen of al in een claim verwikkeld bent. We helpen je graag. Bel met 013 303 90 10 of vul het contactformulier in. De juristen van Dammers en Verlaan letselschade staan klaar om te helpen en claimen jouw letselschade voor je.