Schadevergoeding letselschade

schadevergoeding-letselschade

Heb je letsel opgelopen door toedoen van iemand anders? Dan heb je recht op een letselschadevergoeding. Hoe hoog de letselschade vergoeding precies is, hangt af van allerlei factoren. Een schadevergoeding bestaat namelijk uit twee delen. Aan de ene kant kun je een schadevergoeding letselschade voor materiële schade krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de vergoeding van je fysiotherapie. Aan de andere kant kun je een vergoeding krijgen voor immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd.

Het claimen van letselschade kan een erg ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Tijd die je beter in je herstel kunt investeren. Bij het claimen van een letselschadevergoeding komt er veel op je af. Want waar heb je recht op? En wat doe je met gemiste inkomsten, gederfde levensvreugde en andere kostenposten?

De stappen om letselschade vergoeding te claimen

Om een letselschadevergoeding te claimen zul je de volgende stappen moeten doorlopen:

  • Onderzoek doen naar de aansprakelijkheid en de tegenpartij aansprakelijk stellen.
  • Letsel in kaart brengen, inclusief de kosten.
  • In gesprek gaan over de hoogte van de letselschade.
  • Onderzoek doen en een dossier samenstellen.

Zaken waar jij je helemaal niet mee bezig moet houden, tenminste dat vinden wij. Met deskundig advies en een persoonlijke aanpak zorgen de juristen van Dammers en Verlaan letselschade er samen met jou voor dat jij krijgt wat je nodig hebt. Wij zoeken uit wat de schadevergoeding letselschade is en hoe wij deze kunnen claimen. Laat ons jou helpen, zodat jij aan je herstel kunt werken.

Welke rechten heb je bij letselschadevergoeding?

Je spreekt van letselschade als je gewond bent geraakt door toedoen van iemand anders. Een letselschadevergoeding bestaat uit verschillende schadeposten en wordt onderverdeeld in immateriële schade en materiële schade.

Materiële schade zijn bijvoorbeeld kosten voor schade aan auto, kleding, laptop of fiets. Maar ook zaken zoals ziekenhuiskosten, het mislopen van inkomen en huishoudelijk hulp of de tuinman die je nodig hebt, vallen onder materiële kosten.

Immateriële schade is schade die niet niet in geld is uit te drukken. Je kunt hierbij denken aan: pijn, verdriet en gederfde levensvreugde door fysieke en/of psychische klachten. Deze klachten kun je oplopen na een (bedrijfs)ongeluk en bijvoorbeeld na een verkeersongeval . Bij het claimen van een schadevergoeding na ongeval is het mogelijk om voor beide soorten schade een letselschade vergoeding te ontvangen.

De juristen van Dammers en Verlaan letselschade weten precies wat zij kunnen doen in jouw situatie. Door onze jarenlange ervaring en persoonlijke werkwijze kunnen wij jou deskundig bijstaan tijdens het letselschadeproces. Wij zorgen ervoor dat de aansprakelijke partij van het letsel op de hoogte is en claimen de letselschade vergoedingen.

letselschadevergoeding
letselschade-vergoedingen

Claimen van een schadevergoeding

Heb je letsel opgelopen door toedoen van iemand anders, dan is het van belang dat jouw zaak goed behartigd wordt. De letselschade juristen van Dammers en Verlaan letselschade hebben jarenlange ervaring en zullen altijd jouw herstel en belang op nummer één zetten.

Opgelopen letsel moet onderbouwd worden door middel van bewijs om een letselschadevergoeding te mogen claimen. Hiervoor gaan we aan de slag om voldoende bewijs te verzamelen. Denk aan de mate van letsel, maar ook de gemaakte – en nog te maken – kosten. Zowel materieel als immaterieel. Hiervoor bouwen we een dossier voor je op. Een goed opgebouwd dossier zorgt ervoor dat je een goed onderbouwde claim kunt maken.

Erkent de tegenpartij aansprakelijkheid? Dan gaan we met de verzekeraar in gesprek over de hoogte van de schadevergoeding. Geen letselschadezaak is hetzelfde en dus ook de hoogte van een letselschade vergoeding verschilt per zaak. Elke zaak verdient daarom een persoonlijke aanpak die door Dammers en Verlaan letselschade gegeven wordt.

De juristen van Dammers en Verlaan letselschade zullen je van het begin van het letsel tot het uitbetalen van de vergoeding ondersteunen.

Het berekenen van een letselschadevergoeding

Vooraf een berekening maken van een letselschade vergoeding is erg lastig. Er zijn veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Elke zaak is uniek en een letselschade claim verschilt per situatie. We hebben een paar voorbeelden van smartengeld uitgewerkt, maar jouw situatie is persoonlijk en uniek. We helpen je graag en zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Het berekenen van een letselschadevergoeding is lastig, omdat je te maken hebt met verschillende kosten en ook de aard en ernst van het letsel verschilt. . Denk aan medische kosten, kosten voor hulpmiddelen, beschadigde spullen, minder inkomsten, reiskosten, extra hulp in de huishouding en kosten voor onderhoud van tuin en woning.

Al deze zaken worden meegenomen in een schadevergoeding claim. In de meeste gevallen heb je naast de letselschade vergoeding voor gemaakte kosten ook nog recht op smartengeld. Kun je bijvoorbeeld niet meer werken of kan je je hobby niet meer uitoefenen door het opgelopen letsel? Voor dit soort leed kan een passende immateriële schadevergoeding worden geclaimd.

Een voorschot van je letselschadevergoeding ontvangen

Het kan soms lang duren voordat je de letselschadevergoeding ontvangt. Kom je in de financiële problemen? Dan kunnen we je helpen bij het aanvragen van een voorschot. Dit voorschot kunnen we aanvragen nadat de aansprakelijkheid is vastgesteld.

Je kunt alleen een voorschot krijgen voor kosten die je binnen een korte tijd maakt. Het gaat er daarbij vooral om dat je niet in de financiële problemen komt door de letselschade. Wij helpen je graag bij het aanvragen van een voorschot. Door in gesprek te gaan met de verzekeraar van de tegenpartij kunnen we vaak samen een goede regeling treffen.

Jouw belangen voorop

Het claimen van letselschadevergoeding kan een tijdrovend proces zijn. Tijd die jij beter in herstel kunt steken. Laat daarom jouw belangen behartigen door een professional die jou hierbij helpt. Bij de juristen van Dammers en Verlaan letselschade is jouw zaak in ervaren en deskundige handen. Wij weten welke stappen we moeten ondernemen en zorgen voor jou!

Wij helpen je graag met jouw letselschadeproces en zullen ervoor zorgen dat de ernst van het letsel de juiste schadevergoeding bij letselschade krijgt. Wees verstandig en schakel deskundige hulp in. Onze jarenlange ervaring en persoonlijke aanpak zorgen ervoor dat jij je dagelijks leven zo snel mogelijk weer kunt oppakken. Wij nemen alle zorgen voor je uit handen en begeleiden je tijdens het gehele letselschadeproces.

Heb je letsel opgelopen of heb je al een letselschadevergoeding aangevraagd, maar kun je nog deskundig advies gebruiken? De juristen van Dammers en Verlaan letselschade helpen je graag! Samen gaan we aan de slag en behartigen jouw belangen voor het claimen van de letselschadevergoeding. Je kunt ons bereiken door te bellen met 013 303 90 10 of neem contact met ons op via het contactformulier.