Smartengeld berekenen en claimen

smartengeld-berekenen

Als gevolg van een ongeval kun je als slachtoffer letselschade oplopen. Hierbij maken we onderscheid tussen materiële schade en immateriële schade. Bij materiële schade gaat het om kosten als gevolg van het ongeval en bij immateriële schade gaat het om schade als gevolg van geleden pijn en verdriet..

In tegenstelling tot materiële schade, waaraan je vrij eenvoudig een geldbedrag aan kan koppelen, is dit bij immateriële schade een stuk lastiger. Zaken als stress, pijn en verdriet zijn een stuk moeilijker met geld te compenseren. Maar dat betekent niet dat hier niets tegenover hoeft te staan. Deze vorm van schade noemen we smartengeld. Smartengeld is een schadevergoeding voor immateriële schade die je hebt opgelopen na letsel. En als slachtoffer heb je hier wel degelijk recht op.

De hoogte van het smartengeld wordt bepaald door verschillende factoren. Het vaststellen van de hoogte van het smartengeld is maatwerk. Het is dan ook lastig om hier zelf een inschatting van te maken. Daarom helpen de juristen van Dammers en Verlaan letselschade je graag bij het maken van de juiste berekening.

De hoogte van smartengeld berekenen

Er zijn verschillende websites te vinden waar wordt geclaimd dat je smartengeld berekenen online kan doen. Bij Dammers en Verlaan letselschade kijken we liever naar jouw specifieke zaak, om op basis daarvan een smartengeld inschatting op maat af te geven. Het berekenen van smartengeld vraagt immers om medische en juridische kennis. Op basis van goed en zorgvuldig onderzoek kunnen we een schadevergoeding smartengeld voor je berekenen en claimen. Geen enkele zaak is immers hetzelfde en elke situatie en de daaruit voortkomende gevolgen zijn uniek. Je wilt jezelf toch niet tekort doen?

Er zijn eindeloos veel factoren die meespelen in het vaststellen van de hoogte van het smartengeld. Denk hierbij aan medische behandelingen, functieverlies, emotionele schade, angsten en trauma’s, maar ook de hoeveelheid pijn, gederfde levensvreugde en het toekomstperspectief zijn factoren die een grote rol spelen. Dit geldt evenals voor het genezingsproces, je leeftijd, psychische klachten en nog tal van andere zaken.

Bij Dammers en Verlaan letselschade vinden we het belangrijk dat jij krijgt waar je recht op hebt. Daarom begeleiden onze juristen jou graag tijdens het claimen van smartengeld. Zij hebben allen kennis en vaardigheden in huis om jou bij te staan tijdens dit proces. Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met het berekenen of claimen van smartengeld? Neem dan contact met ons op.

Indicatie van de hoogte

Eén van de belangrijkste aspecten die meespeelt bij de hoogte van smartengeld, is de ernst van het letsel. Je ziet dat terug in de volgende voorbeelden.

Voorbeeld 1:

Een slachtoffer loopt bij een verkeersongeval een dwarslaesie en hersenletsel op. Negen maanden later overlijdt het slachtoffer. De rechtbank kent een smartengeld toe van €200.000. De rechtbank kijkt hierbij onder andere naar de aard en ernst van het letsel, aard van de aansprakelijkheid, vergelijking met andere gevallen, doel en functie van smartengeld, duur van het lijden en de ontwikkelingen in het buitenland.

Voorbeeld 2:

Tijdens het oversteken met de fiets op een fietsersoversteekplaats is een 35-jarige vrouw aangereden door een auto. Hierbij liep zij een ernstige rugwervelfractuur op. Zij had kort voor het ongeval een aanbod gekregen om fulltime bij een tandartspraktijk te gaan werken. Door het ongeval was zij niet in staat met deze baan te beginnen. Zij ondervindt in het dagelijks leven blijvend beperkingen en haar sociale leven heeft aanzienlijk aan kwaliteit ingeboet. Ze kan niet meer uitgaan met vriendinnen, niet meer winkelen en niet meer de moeder voor haar kinderen zijn die ze was. Het gerechtshof heeft de vrouw een bedrag van € 17.555,- aan smartengeld toegekend.

Voorbeeld 3:

Een 31-jarige man heeft bij de uitoefening van zijn werkzaamheden bij het gebruik van de slijptol, letsel aan zijn linkerhand opgelopen, Hierbij zijn de pezen van zijn middelvinger beschadigd. Hij heeft 2 maal een operatie ondergaan en is 5 maanden lang behandeld door een fysiotherapeut. Bij slecht weer heeft hij pijn aan zijn vinger en hij kan de vinger niet meer goed buigen. Het gerechtshof kent een smartengeldvergoeding toe van € 2.596,-

hoogte-smartengeld-berekenen
hoogte-smartengeld

Smartengeld berekenen door Dammers en Verlaan letselschade

Wil jij graag kosteloos onze hulp inschakelen op het gebied van smartengeld berekenen? Of heb je een specifieke vraag over dit onderwerp? Aarzel niet en neem contact met ons op. Met korte lijnen en een persoonlijke werkwijze hebben wij de ervaring en kennis om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren en informeren. En zeker op het gebied van smartengeld berekenen is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan en kennis van zaken te hebben.

Neem contact met ons op

Wij zijn telefonisch te bereiken via (013) 303 90 10, of vul het contactformulier op onze website in. De juristen van Dammers en Verlaan letselschade voorzien je graag van deskundig advies en daarom komen wij altijd zo snel mogelijk bij je terug met een passend antwoord. Als slachtoffer van een ongeval wil je graag weten waar je aan toe bent en daarom streven wij altijd naar snelle en heldere communicatie, zodat jij verder kunt.

Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van letselschade weten wij precies hoe wij iedere zaak het beste kunnen aanpakken. Geen enkele situatie is hetzelfde, en daarom geven wij elke zaak de aandacht die het verdient. Met als doel om zo specifiek mogelijk het smartengeld te kunnen berekenen zodat jij daadwerkelijk krijgt waar je recht op hebt.