Schadevergoeding

schadevergoeding

Schadevergoeding na letselschade? Ontdek waar je recht op hebt!

Een schadevergoeding eisen is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt recht op een schadevergoeding als jij schade hebt opgelopen door het toedoen van een ander. Je kan ook recht hebben op een vergoeding als je een naaste of nabestaande bent. Hoe hoog deze wordt en wat je precies kunt eisen is per zaak verschillend. Het ene letsel is immers veel erger dan het andere letsel. Zo zal een slachtoffer van een verkeersongeval die na het ongeval arbeidsongeschikt is geworden een andere letselschadevergoeding kunnen eisen dan iemand die na een paar maanden hersteld is van een flinke kneuzing.

Heb jij letsel opgelopen en wil je weten of je in aanmerking komt voor een schade vergoeding? Neem contact op met Dammers en Verlaan Letselschade en wij helpen je graag. Bij ons bureau ben je geen nummer, maar krijg je een jurist toegewezen die jou gedurende de hele zaak begeleidt. Of je nu groot letsel hebt opgelopen of klein, wij zijn er voor jouw belangen. Die behartigen wij graag!

Onze professionele juristen weten alles van letselschade en zullen jouw zaak overnemen. Hoe hoog de schadevergoeding is is afhankelijk van jouw zaak en de mate van letsel. Uiteraard ondersteunen wij jou van A tot Z en houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Voor welke schade kun je een vergoeding krijgen?

Niemand zit te wachten op letsel. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kun je letsel oplopen door toedoen van een ander. Deze schade kan bestaan uit materiële schade of immateriële schade. Materiële schade is schade die je voelt in je portemonnee, bijvoorbeeld door beschadigde spullen of gemaakte medische kosten omdat je een behandeling nodig had in het ziekenhuis. Immateriële schade is schadevergoeding voor geleden leed en pijn. We noemen dat ook wel smartengeld.

In sommige gevallen zul je een schadevergoeding krijgen van de verzekering. In andere gevallen – bijvoorbeeld bij ernstige geweldsdelicten – kunnen we het Schadefonds Geweldsmisdrijven raadplegen. De juristen van Dammers en Verlaan Letselschade weten welke stappen gezet moeten worden om jou te doen toekomen waar je recht op hebt.

Wanneer heb je recht op een schade vergoeding?

Je hebt recht op een schadevergoeding als je letsel hebt opgelopen (schade) door toedoen van een ander. Alleen als jij slachtoffer bent geworden van de fout van een ander kun je de gemaakte kosten en het geleden leed verhalen. Jouw opgelopen letsel is bijvoorbeeld gekomen door een ongeval op het werk, een aanrijding of een ongeluk met een andere betrokken partij. Voor het krijgen van een schadevergoeding dien je namelijk een tegenpartij aansprakelijk te kunnen stellen. Je moet de schuld ergens neer kunnen leggen, anders kun je jouw schade nergens op verhalen.

Indien je letsel hebt opgelopen kun je hiervoor een schadevergoeding eisen. Wat je kunt krijgen en wat de hoogte van de schadevergoeding zal worden, hangt af van verschillende factoren. Uiteraard staan de juristen van Dammers en Verlaan Letselschade voor jou klaar om je persoonlijk te begeleiden tijdens de gehele procedure. Op die manier kun jij je bezighouden met het herstellen van het letsel en hoef jij je verder geen zorgen te maken over het verhalen van de schade.

schade vergoeding
schadevergoeding eisen

Wat is de hoogte van de vergoeding?

Deze vraag krijgen wij bij Dammers en Verlaan Letselschade vaak. Dat snappen we ook maar al te goed. Je wilt na het oplopen van letsel graag weten waar je aan toe bent. Toch kunnen we niet zomaar een antwoord geven op hoe hoog de schadevergoeding zal worden. Dit hangt af van verschillende factoren. Denk daarbij aan de de hoogte van de gemaakte kosten en de ernst van het letsel. Hierbij moeten wij bovendien een onderscheid maken tussen materiële en immateriële schade. Voor immateriële schade kun je bijvoorbeeld smartengeld of een vergoeding affectieschade krijgen.

Hulp nodig bij het eisen van schadevergoeding?

Niet iedereen heeft hulp nodig van een jurist om een schadevergoeding na ongeval te eisen. In sommige gevallen is het heel duidelijk wie aansprakelijk is en wat de gemaakte kosten zijn. Helaas is het in de meeste gevallen echter niet zo simpel en dat maakt het lastig om te weten wat je kunt eisen. Bijvoorbeeld omdat het moeilijk is om de schuldige aan te wijzen, een dossier op te bouwen, bewijs te verzamelen en de gemaakte kosten en geleden pijn en verdriet om te zetten in een passende vergoeding.

Laat de juristen van Dammers en Verlaan Letselschade je helpen. Wij pakken jouw zaak op en gaan aan de slag met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Daarnaast zullen we alles in samenwerking met jou vastleggen om op die manier een goede onderbouwing te maken voor het geleden leed. Zo zorgen we er samen voor dat je krijgt waar je recht op hebt!

Bij letselschade komt er al genoeg op je af. Je wilt je niet ook nog bezig moeten houden met het verhalen van de schade. Laat ons de schadevergoeding regelen, zodat jij je op jouw herstel kunt richten. Neem direct contact met ons op via 013 303 90 10 of neem contact met ons op via het contactformulier. Wij staan klaar om jou te ondersteunen bij het claimen van jouw schadevergoeding.