tips-motorrijder

Tips voor Motorrijders

 

Dit weekend wordt het weer mooi weer. Reden voor motorrijders om lekker eruit te gaan! Maar vooral in het weekend en bij mooi weer neemt het risico op ongevallen op de motor toe. Bij een motorongeluk ontstaat helaas vaak letsel. Als motorrijder ben je nu eenmaal meer kwetsbaar in het verkeer dan een auto.

Dammers en Verlaan Letselschade geven je graag wat praktische tips hoe je deze kwetsbaarheid zoveel mogelijk tegen kunt gaan.

  • Verzekering. Sluit een goede opzittendenverzekering af. Die zorgt ervoor dat jouw schade als bestuurder vergoed wordt of je nu schuld hebt of niet! Ben je passagier op de motor? Dan kun jij voor jouw schade ook terecht op de WAM-verzekering van de motor.
  • Draag altijd volledige motorkleding. Hoewel het met mooi weer verleidelijk is om je kleren aan te passen is het toch verstandig om volledige motorkleding te dragen. Het dragen van speciale motor­broek en -laarzen vermindert de kans op ernstige ver­wondingen aan het onderlichaam met 68%, en het dragen van een motorjas en handschoenen vermindert kans op verwondingen aan polsen en handen met 48% (bron: SWOV). Kortom; voorkomen is beter dan genezen!Om je rug te beschermen kan je een rugprotector gebruiken en het is belangrijk om harde voorwerpen niet in je rugtas maar in je tanktas of kofferset op te bergen.
  • Zichtbaarheid. Zorg voor goed werkende verlichting. Ga bij een verkeerslicht voor de eerste auto staan in plaats van tussen de eerste 2 auto’s. Let ook bij vrachtwagens goed op dat je voor hen goed zichtbaar bent.
  • Rijgedrag. Wil je inhalen tussen een file, pas dan op met je snelheid in verband met auto’s die jou niet zien en wisselen van rijstrook. Gebeurt dit toch, probeer dan als remmen niet lukt, mee te sturen dit gat in om je weg verder te kunnen vervolgen. Langzaam rijden van een auto kan ook een voorbode zijn van plotseling afslaan; let dus op met inhalen! Wij maken helaas vaak mee dat het hier misgaat.

Toch een ongeluk?

Heb je toch een ongeluk gehad? Heel vervelend! Neem dan contact met ons op. We helpen je graag in deze vervelende situatie. Je staat er niet alleen voor.