Letselschade bedragen

letselschade bedragen

Letselschade bedragen die we kunnen eisen

Bij Dammers en Verlaan Letselschade snappen wij dat als je letsel hebt opgelopen door een ander, graag wilt weten wat je aan letselschade bedragen zou kunnen ontvangen. Je hebt immers lichamelijk en/of geestelijk letsel opgelopen, je hebt kosten gemaakt en wilt hiervoor een financiële compensatie ontvangen. Of je in aanmerking komt voor schadevergoeding en hoeveel je krijgt hangt helemaal van jouw zaak af.

Daarnaast maken wij onderscheid tussen een schadevergoeding en smartengeld. Smartengeld krijg je voor gederfde levensvreugde of andere zaken die immaterieel zijn. De hoogte van letselschade bedragen hangt daarmee af van verschillende factoren.

Heb jij letsel opgelopen door toedoen van een ander? Wil jij graag weten waar je aan toe bent? En heb jij hulp nodig met het bewijzen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij en het vaststellen van de schade? De juristen van Dammers en Verlaan Letselschade staan voor je klaar om je te helpen. Wij behartigen jouw belangen en zullen jouw zaak tot op de bodem uitzoeken. Wij helpen met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij, regelen jouw letselschade vergoedingen en denken na over de hoogte van jouw smartengeldvergoeding. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Letsel opgelopen, en nu?

Je kunt een schadevergoeding claimen als je letsel hebt opgelopen door het toedoen van een ander. Zonder aansprakelijke tegenpartij kun jij immers niemand aansprakelijk stellen. Als je letsel hebt opgelopen komt er ontzettend veel op je af. Er moet bepaald worden wat de mate van letsel is, welke kosten je hebt gemaakt en eventueel nog gaat maken. Bovendien zul je vaak een medische behandeling moeten ondergaan en wellicht zelfs wel meerdere behandelingen (denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie) in de toekomst.

Je wilt zo snel mogelijk alles op orde hebben, zodat je jezelf kunt focussen op het herstel. Wij helpen je met alle stappen die je moet zetten. Zo zorgen we ervoor dat we alle kosten inzichtelijk krijgen, we bouwen een (medisch) dossier op en stellen de tegenpartij aansprakelijk. Als de aansprakelijkheid erkend is, regelen we voorschotten. Daarmee voorkomen we dat jij alles moet voorschieten. Mocht je blijvend letsel hebben opgelopen dan houden we hier uiteraard rekening mee bij het bepalen van het bedrag voor de letselschade claim. Daarnaast maken wij inzichtelijk wat de materiële en immateriële schade is, zodat de letselschade bedragen die wij gaan eisen passen bij jouw situatie.

Hoe kun je het letselschade bedrag berekenen?

Afhankelijk van de ernst van het letsel en de blijvende schade, wordt een letselschade bedrag berekend. Hierbij wordt over het algemeen gerekend vanaf gering letsel – een lager letselschade bedrag – tot uitzonderlijk zwaar (en vaak blijvend) letsel – waarvoor hogere letselschade bedragen worden uitgekeerd.
Hoeveel je krijgt is afhankelijk van de kosten die je gemaakt hebt en de aard en ernst van het letsel dat je hebt opgelopen. Elk letsel en elke zaak is uniek. De hoogte van de bedragen voor letselschade verschillen daarmee ook.

Bedragen letselschade verkeersongeval

Een concreet voorbeeld uit onze praktijk is een ongeval op een scooter. Cliente liep daarbij een breuk van haar pols op waardoor er studievertraging ontstond en er blijvende beperkingen zijn voor huishoudelijke taken. De totale schade inclusief smartengeldvergoeding was € 74.500,-. De hoogte van de smartengeldvergoeding was € 7.500,-. De overige schadeposten bestonden uit een vergoeding voor medische kosten, voor toekomstige huishoudelijke hulp, studievertraging en ergonomische hulpmiddelen.

Bedragen letselschade arbeidsongeval

Een client met een arbeidsongeval ontving een vergoeding van € 30.000,-. Van dit letselschadebedrag betrof € 5.000,- smartengeld. Verder bestond dit bedrag uit een vergoeding voor tijdelijk verlies van arbeidsvermogen en pensioenschade, onderhoud van tuin, medische kosten en een elektrische fiets.

Bedragen letselschade motorongeval

Een ander voorbeeld uit onze praktijk is een ongeval van een motorrijder. Client liep een gecompliceerde beenbreuk op, waarvoor meerdere operaties zijn verricht. Client hield beperkingen over ten aanzien van lopen, hurken en knielen. Hij verricht aangepast werk en kan niet meer zelf alle huishoudelijke taken en het onderhoud van huis en tuin verrichten. Onze client ontving een vergoeding van € 235.000,-. Van dit bedrag was € 22.000 smartengeld. Voor verlies van arbeidsvermogen werd een bedrag van € 55.000 betaald. Daarnaast ontving client een vergoeding voor het onderhoud van tuin en woning, medische kosten, huishoudelijke hulp en reiskosten.

bedragen letselschade
letselschade bedrag berekenen

Letselschade bedrag voorbeelden berekenen

Om een indicatie te krijgen voor de letselschade bedragen in jouw zaak, kun je het best contact met ons opnemen. Elke zaak is uniek en elk letsel is anders. Wij kunnen samen met jou in kaart brengen hoeveel schadevergoeding na een ongeval of smartengeld je gaat krijgen.

Je kunt te maken krijgen met medische kosten (die ook blijven terugkeren), schade aan eigendommen of kosten door vermindering van inkomsten. Misschien heb je wel extra hulp in de huishouding nodig en heb je tijdens het ongeluk lichamelijke en geestelijke schade opgelopen.

De volgende schadeposten kunnen na een ongeval een rol spelen:

Schade aan goederen:

 • Schade, herstel en vervanging auto
 • verloren gegane of beschadigde spullen (bijvoorbeeld bril, bagage, laptop, telefoon)

Materiële schade:

 • medische kosten (o.a. eigen risico van de zorgverzekering)
 • kosten in en rondom huis (o.a. hulp in de huishouding, werk in de tuin)
 • verlies van zelfredzaamheid: persoonlijke verzorging en algemene dagelijkse levensverrichtingen (zoals in en uit bed komen, aan- en uitkleden, gaan zitten en weer opstaan, eten, drinken, medicijnen innemen, bewegen, praten, horen, naar het toilet gaan, ontspannen, zinvol bezig zijn, sociale contacten en autorijden)
 • aanpassingen woning of auto (eventueel eigen risico)
 • extra kosten voor vakanties
 • verhuiskosten, extra slijtage kleding
 • minder inkomsten, verlies arbeidsvermogen
 • extra vervoerskosten
 • kosten ziekenhuisverblijf
 • hogere verzekeringspremies
 • wettelijke rente
 • kosten belangenbehartiging (buitengerechtelijke kosten)

Immateriële schade:

 • Smartengeld
 • Shockschade

Al deze zaken worden meegenomen in een claim en zorgen ervoor dat letselschade bedragen variëren. Het berekenen van immateriële schade is hierbij helemaal lastig, omdat deze vorm van schade heel moeilijk in geld is uit te drukken. Misschien kun je je hobby niet meer uitoefenen of heb je sterke angstgevoelens ontwikkeld na een auto-ongeluk en durf je niet meer te rijden? Voor dit soort immateriëel leed kan een passende vergoeding worden geclaimd. Nadat alle opgelopen schade volledig is vastgesteld kan de hoogte van de bedragen voor schadevergoeding pas echt berekend worden.

Dammers en Verlaan Letselschade

Laat de juristen van Dammers en Verlaan voor jou zorgen. Wij nemen de zaak graag van je over en zullen er alles aan doen om jouw belangen te behartigen. Bij ons bureau ben je geen nummer, wij staan voor persoonlijk en diepgaand contact. Alleen dan kunnen we je écht helpen. Helpen om te herstellen door aan de slag te gaan met jouw vergoedingen. We zullen niet alleen alle kosten met jou in kaart brengen, we zullen ook stilstaan bij gederfde levensvreugde of psychische klachten. Niet elk letsel is immers direct zichtbaar, maar dat betekent niet dat je er geen vergoeding voor kunt ontvangen.

Wij bouwen samen met jou een dossier op en onderhouden het contact met de aansprakelijke partij. Uiteraard houden wij jou op de hoogte van de genomen stappen en de status van jouw letselschade zaak.

Neem direct en vrijblijvend contact op om jouw letselschadezaak met ons door te spreken. Wij ondersteunen je bij elke schadevergoeding, dat kan zijn na een arbeidsongeval of verkeersongeluk, maar ook met het bepalen van smartengeld. Zo zorgen wij dat jij krijgt wat jou toekomt. Je kunt ons bereiken door te bellen met 013 303 90 10 of neem contact met ons op via het contactformulier.